RENSON_COM_NEG_PANT.gifRENSON® HEADQUARTERS
Industriezone 2 Vijverdam • Maalbeekstraat 10 • B-8790 WAREGEM
Tel +32 56 62 71 11 • Fax +32 56 60 28 51

Unieke Renson / argenta stand ontworpen door Lot architecture

New Yorks-Grieks architectenbureau tekent voor gezamenlijke stand op Interieur 2016.

Bij de opening van de ‘Ernest’ showroom in New York - een Belgisch-Europees designcollectief waar ook Renson deel van uit maakt om z’n topproducten op het vlak van architectuur en design ook over de plas te introduceren - besloten LOT en Renson de handen in mekaar te slaan om zich tijdens Interieur 2016 op een unieke manier te profileren. De nadruk ligt daarbij op de architecturale kwaliteit en de innovatieve perfectionering van de productdetails, waarden die beide partijen gemeen hebben in hun respectievelijke werk.

Het concept achter de gezamenlijke stand van Renson en argenta werd opgevat als een 2-in-1 omgeving met 2 firma’s onder één gemeenschappelijk dak. Het volume van het ontwerp en de bezoekerscirculatie dragen daartoe bij. De totale standoppervlakte van 8x12m is onderverdeeld in twee gelijke delen met de duidelijk architecturale insteek om het ene volume letterlijk uit het ander te ‘trekken’. Het opzet daarachter is om zo een conceptuele en tegelijk ruimtelijke relatie tussen de twee uiteindelijke volumes over te houden. Bezoekers zullen moeiteloos de weg vinden van de ene ruimte naar de andere dankzij de gemeenschappelijke wand waarmee de 2 volumes in naadloos in elkaar overgaan: van binnen- naar buitenomgeving en omgekeerd.

De ‘holle’ argenta-stand resulteert in een patio die afgeboord wordt door 3 verschillende types onzichtbare deuren. In een realistische opstelling worden de producten op zich het best benadrukt. De tegenoverliggende kamerhoge deuren onthullen een ‘ruimte vol curiosa’, met info en foto’s van vroegere projecten, productdetails, stalen en allerlei relevant materiaal dat er op een verrassende manier tentoongesteld wordt.

Het Renson-gedeelte van de stand roept ontegensprekelijk de buitensfeer, met één eyecatcher: de Skye terrasoverkapping. Plaats van afspraak: de twee op maat ontworpen loungezetels onder de kantelbare lamellen, plaats om te relaxen en tegelijk de bezoekers te ontvangen. Planten en speciaal ontworpen lage stoeltjes staan rond de Skye opgesteld en zorgen voor een geleidelijke overgang naar de gangpaden door de standruimte af te bakenen maar tegelijk toch voorbijgangers uit te nodigen om binnen te stappen in deze outdoor-setting.

Het resultaat is een sobere, kleurrijke en gewaagde ruimte waar de stuk voor stuk architecturale producten in hun realistische context gepresenteerd worden. De geometrische eenvoud van de stand benadrukt nog de perfectie in de details van de producten en z’n onconventionele vormgeving dient als een achtergrond voor de ontelbare toepassingsmogelijkheden met de tentoongestelde producten.

Over LOT architecture
LOT is een architecten- en designbureau dat in 2010 opgericht werd in Griekenland en New York. Het ontwikkelt ideeën waarbij niet alleen architectuur en design, maar ook kunst en cultuur zich steevast engageren in sterke designconcepten,
telkens met bewustzijn en pragmatisme hoog in het vaandel.

lot-renson-booth
lot-renson-booth
lot_renson_booth_02