RENSON_COM_NEG_PANT.gifRENSON® HEADQUARTERS
Industriezone 2 Vijverdam • Maalbeekstraat 10 • B-8790 WAREGEM
Tel +32 56 62 71 11 • Fax +32 56 60 28 51

HEALTHY BUILDING CONCEPT®

Het Healthy Building Concept® van RENSON® streeft naar een gezond, comfortabel en energiezuinig binnenklimaat in conformiteit met het Kyoto protocol, met als resultaat een stijging van de productiviteit, een daling van de energiefactuur en een daling van het ziekteverzuim van de mensen die in het gebouw leven en werken.

Het Healthy Building Concept® (download brochure) is een totaalconcept dat bestaat uit een combinatie van volgende drie elementen:renson-hbc-basisprincipes.jpg

1. BASISVENTILATIE

Basisventilatie zorgt voor een goede luchtkwaliteit in de leefruimtes (IAQ of Indoor Air Quality). Conform de normen wordt door middel van voldoende verse buitenlucht de verontreinigde binnenlucht uit het gebouw verdreven volgens het principe van toevoer, doorvoer en afvoer van lucht.

2. ZONWERING

Een zongericht gebouw of woning met grote glaspartijen op het zuiden biedt veel voordelen. Tijdens de herfst, winter en lente geniet je van de voordelen van de binnenkomende zonnestralen. Maar in de zomer leidt het tot oververhitting en storende lichtreflecties. Structurele zonwering en doekzonwering (screens) gaan die oververhitting tegen. Ze houden de zonnestralen tegen voordat ze in contact komen met de glasoppervlaktes.

» Waarom zonwering?
» Structurele zonwering
» Doekzonwering

3. NIGHTCOOLING

Massa heeft de eigenschap warmte of koelte te accumuleren en deze geleidelijk weer af te geven. Door een grote, bereikbare bouwmassa te realiseren, kunnen pieken en dalen in het aanbod van de zon worden afgevlakt, zodat zonnewarmte effectiever kan worden benut of beheerst. Door tijdens de nacht de bouwmassa met grote natuurlijke luchtstromen af te koelen en overdag de zon te weren, kan gedurende een groot deel van de dag een relatief lage binnentemperatuur worden bereikt. De debieten die nodig zijn bij nightcooling liggen tien maal hoger dan de debieten nodig voor basisventilatie. Daarom spreekt men bij nightcooling ook over nachtelijke intensieve ventilatie.